Paddock Music Library’s Recent Renovation

Paddock After

 


 

Over winter break, Paddock Music Library’s lounge/media area received a much-needed renovation.

Paddock BeforeTo the right is our lounge as it was from 1986 to December 2014. The space was rather cramped and poorly lit with 16 small carrels (not in view here) and dated furniture. You can see, too, that our windows had wired glass that gave the place a more confined feeling.

We sent out a survey to students to ask what sort of improvements they wanted to see. We found that they wanted study tables, comfortable furniture, enhanced lighting, and laptop plug-ins.

In mid-December the contractors set to work on the initial destruction phase of renovation. We took out the arch, the knee walls, and the study carrels to open up the area.

DSC03247DSC03245

Then came new carpet and brighter paint for the walls and ceilings, as well as much appreciated LED lighting. Warm gold and turquoise were certainly an improvement from the dated color scheme we had before.

In fact, we loved the new colors so much that we had the whole front section of the library repainted as well. The gold paint has offered our circulation area a touch of sun in this underground space.

The completed new area now includes:

  • a large study table wired for Ethernet ports and outlets
  • a journal display shelf adorned above with posters that complement the colors of the space
  • spacious study carrels with adequate lighting and a listening station
  • comfortable lounge chairs surrounding a coffee table

The room was nearly complete by mid-January. We needed to wait until the first week of February to receive all of the furniture.

Students WorkingStudents certainly appreciate the improvements—we have seen an uptick of students using the newly renovated study space.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *